Как да спестим пари при покупката на кайт

Всеки навлязал в спорта или решил да се занимава с кайтове рано или късно се изправя пред проблема с купуване на нова екипировка. Някой търсят нова кайт екипировка от необходимост – старата се е чупила, скъсала и износила или пък е технологията е остаряла прекалено много и пазарът вече предлага новости, които биха повишили сигурността и характеристиките на крилата.
Други сменят екипировката на няколко месеца за да имат винаги най-новите технологии и имат приимуществото винаги да ползват нова екипировка. Каквато и да е причината за нова екипировка ето няколко кратки идеи как можете да спестите пари при слеващата покупка.

1.Купете екипировка от предишная година.
Екипировката от предишната година е била достатъчно добра само преди няколко месеца и няма причина сега да не е. Понякога кайт магазините имат стока от миналия сезон, която продават на цена доста по ниска нещата от последния сезон.

2.Проверете какво се продава на пазара.
Разгледайте различните магазини, които предлагат кайт екипировка и сравнете цените.

3.Купете цяла екипировка.
Опитайте се да купите цялата си екипировка на веднъж. При голяма покупка може да получите отстъпка от 5 – 10%

4.Разгледайте цените в интернет.
За жалост кайт екипировката е обемиста и сравнително тежка и проблема с пазаруването в интернет е цената на доставката до България , която в повечето случаи обезмисля цялото упражнение, но може и да намерите оферта, която си заслужава. Същото така имайте в предвид, че за доставка извън ЕС ще ви накарат да платите ДДС и Мито. Все пак е възможно да намерите кайт екипировка, която в някоя друга страна е извън сезона.

5.Сменяйте екипировката с по-нова по-често.
Ако по-често купувате нова екипировка, можете да получите повече пари от старата, когато я продадете. Екипировката втора ръка струва много повече ако е от най-новите модели на пазара.

6.Изберете популярна марка.
Внимавайте с покупка на кайт марки, които не са много популярни в България. Не само, че може да е изключително трудно да намерите купувач когато решите да продадете кайта , но и цената, която можете да му вземете ще е доста по ниска отколкото на крилата от популярните марки на пазара.

7.Кайт екипировка втора ръка.
Най-добрият начин да спестите пари. Няма нищо лошо в купуването на използвана кайт екипировка. Има доста крила, които са като нови и някой кайтове са почти подарък.

8.Станете редовен клиент
Ако купувате повече екипировка от някой магазин или разпространител на определена кайт марка и станете редовен клиент е възможно да получите остъпка от цента.

9.Купувайте само каквото ви е нужно.
Най-добрият начин да спестите пари е да не купувате изобщо. Ако не се нуждаето от онова допълнително хвърчило в момента е най- добре да изчакате докато ви потрябва.
Ако купувате повече от едино крило на веднъж можете да спестите пари с взимането само на един бар, който да използвате с двете хвърчила. Кайта може да е много по-евтин ако го купите без бар.

10.Пробвайте преди да купувате.
Най лесния начин да хвърлите пари на вятъра е като купите неподходяша екипировка. Може да намерите най добрата оферта за кайт, но ако вземете грешната екипировка просто хабите пари. Съгласъвайте размера с вятъра, на който обикновенно ще карате.

Щом решите какво искате , използвайте тези съвети за да намерите най-добрата кайт оферта.

-->