Слънчоглед кайт

Правилно се сещате за магазина на улица Иван Вазов 13 в София, където се продават всякакви, боички, панделки, моливи и куп други неща, които нормален незаинтересован от създаването на изкуство човек като мен не може да се заинтересува. Но покрай другите странни неща в магазина, на втория етаж, в дъното се можете да намерите слънчоглед кайт. Всъщност не са точно слънчоглед кайтове, а фойл крила на марката Radsails и още няколко вида хвърчила. Един от шефовете на магазин Слънчоглед е представител на фирмата за България.

Въпросната марка е ориентирана по-скоро към кайт бъги крило, но предлагат някои универсални за кайт неща. В магазин слънчоглед се има цялата гама от кайтове на Radsails. В наличност май нямат по-големите, но имат склад в София и доставят всичко доста бързо.

Самите крила не съм пробвал, но едни момчета бяха взели кайт 6 квадрата с дръжки и казаха, че са доволни.

Учебните фойл кайтове са на доста добра цена. За около 30 лв. има някакви малки, китайски, без марка и с кофти цветове, но са перфектни за подарък на някое дете. Само за 10 лв. повече се предлага, в магазин Слънчоглед кайт на Radsails. Модела е 145 , учебен, около 0.8 квадрата. По добра оферта дори в ибей не успях да намеря. Всъщност най-евтиният такъв кайт беше с 1.5 лв. повече отколкото в Слънчоглед.

В магазина освен фоил кайт се предлага и останалата част от екипировката нужна за практикуването на кайт спорт. Аз лично си купих трапец който беше много евтин на фона на предлаганите на други места. Наистина Радсайл трапеца от Слънчоглед не толкова истински колкото ако бях избрал някой от световна кайт марка, но разликата в цената беше поне 3 пъти. С малко подсилване трапеца стана достатъчно здрав за да издържи повече от един сезон. Забравих да спомена, че

трапеца по принцип е за кайт бъги, но без проблем става и за сноу кайт за каквото основно го ползвам.

В slanchogled-kite се предлагат и маунтин борд и бъгита, но за тях ще мисля като дойде лятото. Има един модел бар , без линии и защитна екипировка.

По отношение на линиите шефа с който говорих ми каза, че може да ме свърже с жена от Варна ,която може да ушие всичко по поръчка, с определена дължина и на доста добра цена. Телефона за връзка така и не получих, защото не се заинтересувах.

В slanchogled kite се продават и делта кайтове, върху които обаче нямам никакви наблюдения.
В край на сметка ако все пак решите,че цените на кайтовете не са ви по джоба, в магазин слънчоглед със сигурност можете да намерите поне материали за направа на едно по-просто хвърчило.

-->